Sugárút

Milliárdos séta az Andrássy úton

2014. október 08. - Sugár.út

"Milliárdos séta" indult az Andrássy út 1-től, egészen az Oktogonig. A séta egy sajtótájékoztatót takart, melynek keretén belül, Hassay Zsófia Terézváros polgármestere, a sajtó képviselőivel együtt elsétált azon ingatlanok előtt, melyeket 2004-és 2010 között áron alul értékesített a VI. kerületi MSZP vezetőség. Így ezzel a tettel, több mint 2,5 milliárd forinttal károsították meg a kerület lakóit.

Az egyes épületeket óriási piros léggömbök jelképezték és minden egyes lufin külön külön ott szerepelt az adott ingatlan címe és az összeg, amit buktak az eladáson.
Hassay Zsófia beszédében elmondta, hogy ezt a 2,5 milliárd forintot másra is lehetett volna költeni.
Hogy mire lenne elég? Például a kerület összes iskolásának 12 évig ingyen biztosíthatta volna az önkormányzat a bkv bérletet, első osztálytól egészen az érettségiig. ( És még így is megmaradt volna egy milliárd forint.) Vagy, 7 éven át minden nap, napi háromszori étkezést tudtak volna biztosítani minden iskolás gyermeknek. 
És ez csak néhány példa arra, mit lehetett volna kezdeni 2,5 milliárd forinttal.
A sajtótájékoztató végén pedig az összes lufit egyszerre engedték az égbe, mutatva ezzel azt, hogy az akkori vezetés milyen könnyen engedett ki a kezéből több milliárdot.

A bejegyzés trackback címe:

https://sugarut.blog.hu/api/trackback/id/tr476772413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása