Sugárút

Éhes disznó sétál a makkért

2014. augusztus 12. - Sugár.út

 Egészen érdekes az a demagógia, amellyel az izzadtságszagúan szocialista 6ker.blog igyekszik a saját szarát (Verók-Fürst-Hatvani ingatlanpanama, bírósági tárgyalások vádlottak padja) a jelenlegi terézvárosi vezetésre kenni egy olyan „közös képviselő” segédletével, akit egykoron (miközben az önkormányzatnál dolgozott!) havi 400.000 ft+áfával díjaztak Hogart nevű cégén keresztül a semmiért – és akinek a szerződését a jelenlegi polgármester mondta fel.

Az egy hónappal ezelőtti palotatűz kapcsán Hassay polgármester egy fillérekből, de jól összerakott videóüzenetben hívta fel a figyelmet arra, hogy nem csupán az Andrássy út egyik ékköve, hanem a világörökség része vált vélhetően emberi gondatlanságból (bár sokak szerint szándékosságból) a lángok martalékává. Az épület ugyanis 2002-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára, így a „mi bajunk a világ baja” is. Mindezt politikai haszonszerzésből kifigurázni – választási kampányban (talán) megengedhető. De az éhező blogíró többletsétájára építeni… – nívón aluli. (Mint különben a blog maga).

Lásd:

„Mai napomon a Bajnok utcából elsétáltam a Lövölde téri Go-Go Hamiba némi ebédért. Sajnos az út nagyon hosszúra sikeredett, mert odafele a Rózsa utcán tudtam csak megközelíteni a Lövölde teret. Gondoltam visszafele megpróbálom a Kodály Köröndön áthámozni magam. Mondanom sem kell, hogy nem sikerült. Sajnos a Bajza utcáig kellett kerülnöm. Szerintem a Kodály Körönd indokolatlanul nagy részen van lezárva. Főleg idős és kiszolgáltatottabb embertársaink számára mindez nagyon nagy kerülő.”

Most ne akadjunk fent a „mai napomon” magyartalanságán, inkább bízzunk abban, hogy a szerző elérte a „némi ebédet”. (Bár ha Hatvani, jogerősen elítélt kerületi képviselőre tekintünk, akkor a „némi” elég kevésnek tűnik. Nem mellékesen a szájhőscincér épp a pincért várta, amikor a tűz tombolt, majd nem sokkal később a Jókai utcai pártiroda biztonságos magányában mentette az életeket és gúnyolódott a HELYSZÍNEN levő, és tevékenyen dolgozó városvezetésen, hogy aztán mindennek tetejébe otromba, czinegelajosi szellemi színvonalon megírt személyeskedő „nyílt levélben” szólítsa fel a polgármestert a – szerinte – magyarázkodás abbahagyására. Hatvani nem érdemel e posztban több szót, de a palota kézen-közön átjátszott, szoci-szadeszmutyi történetével foglalkozó sorozatunkban majd kitérünk viselt dolgaira, kapcsolataira.)

1304421_394dcb79176b35f45b6e5d1c7c5db516_wm.jpg

De vissza a lényeghez. Ha valaki nyugtalanul aludhat manapság, az éppen az előző szocialista-szabaddemokrata kerületi vezetés kegyeltje, Székely Imola lehet, hiszen nem elég, hogy felszámolták megbízási szerződését, a tettek mezején sem volt kellőképpen életképes. Idegességének oka lehet netán a házra pár éve kötött biztosítás hiányossága? Mert mi van, ha körültekintő Imola a cunamira igen, a tűzkárra meg nem kötött biztosítást? Mi lehet azokban a papírokban? Mitől ily’ kialvatlan Hatvani (6ker.blog) kedvence s informátora? Mitől e harciasság az óbudai amazontól a kerülettel szemben? A képviselő testület rendkívüli ülésén miért nem akart mikrofonba beszélni, hogy mindenki hallja? Kamerákba jól hallhatóan siránkozunk, kényes kérdéseknél meg orrunk alá motyogunk? Ejnye, no, mi lehet e mögött? Még csak feltételezni sem merem, hogy az ominózus biztosítás esetleges hiányosságai? Akkor kit is terhel a felelősség? A Hatvaniék áldásos uralkodása óta már NEM-tulajdonos önkormányzatot, vagy a vélelmezhető korrupciót gondatlan veszélyeztetéssel – szó szerint is – tetőzőket?

ius2.jpg

Nos, ezek a kérdések, és nem azok a mondvacsinált kampánylózungok, amelyekkel a 6ker-Hatvani blog előállt. S talán megmutathatnák Kiss Róbert (volt SZDSZ, most Kónya-szolidarista) polgármesterjelöltjüknek azokat a jegyzőkönyveket, iratokat, amelyeket e köröndi, valamint a többi palotamutyi kapcsán immáron egyesített perben vádlottként ők már megismerhettek. Hogy lássa Robi is, milyen éhes disznók fogják támogatni, ha lerövidíti útjukat a makkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sugarut.blog.hu/api/trackback/id/tr286597223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Barbara 2014.08.12. 11:18:09

szégyenletes, ami az egész dologgal kapcsolatban zajlik. könnyű úgy osztani az észt, hogy közben valaki nyugodtan ül egy iroda melegében. tökéletesen leírja a baloldal milyenségét és problémáját, ahogy azt a szomorú esetet kezeli.

.szonda. 2014.08.12. 11:19:54

@.Barbara: teljesen egyetértek. elképesztő mennyiségű idő alatt, amit kaptak, csak kifosztották a kerületet. gyakorlatilag nem maradt jelentős épület az önkormányzat tulajdonában, mindent ismerősökhöz játszottak ki és akkor még ők vannak most felháborodva szociálisan érzékeny lelkük okán! undorító

samoca 2014.08.12. 11:22:14

az lenne a legjobb, ha csöndben maradnának és hagynák a jelenlegi vezetést dolgozni. mindent elkövettek korábban azért, hogy semmi ne maradjon a kerületnek, úgyhogy most aztán senki nem kíváncsi a véleményükre.

fenderr 2014.08.12. 11:29:58

Végtelenül szomorú, ami az épülettel történt de, ami még aggasztóbb, hogy a baloldal kampánytémává fogja silányítani a témát. Mindannyiunk érdeke lenne, hogy politikamentesen minél hamarabb régi fényében pompázzon ez a gyönyörű épület. Ahogy eddig az eseményeket követtem az elképesztően zavaros jogi helyzet ellenére jól helyt állt az önkormányzat, remélhetőleg a kormány is besegít az újjáépítésbe, és a lakók minél hamarabb visszakerülhetnek.

Yóyárt 2014.08.12. 11:35:31

ez a kövér barom hatvani még mindig politizál ?!?4 :)))))))))))

elképesztö brigádot fujt oda a szél.. fürszt :)) hihetetlen hogy az az ember még szabadlábon van. halottról jót vagy semmit.. szegény verókról jót nem nagyon lehet mondani úgyhogy inkább semmit, ez a negyedig fószer meg nemtom ki de biztos vmelyik izraeli pióca akik a városon élösködnek

szemere 2014.08.12. 13:23:25

@fenderr:
Abszolút így van. Szánalmas és lealacsonyító, ahogy az ellenzék próbálja felhasználni a
palotatüzet a jelenlegi vezetés ellen. Ebből látszik, hogy sárosak, a legjobb védekezés a
támadás elvén próbálnak mindent rákenni az önkormányzatra.
Ahogy én látom - és olvasom - a vezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy
mielőbb rendeződjenek az épület körüli kaotikus állapotok.
Nagyon tetszett az a segélykérő kisfilm is, amit a tűz után egy héttel már láttam a youtube-on.

killercsiga 2014.08.12. 20:17:08

állítólag ez egy olyan blog (lesz?) ami a mutyikat követi, ehelyett ez csak most csak arról szólt, hogy az egyik politikai oldal sértetten visszavág a másiknak.
ez nem baj, csak akkor a címet tessék átírni.

illetve kicsit csalódtam egyébként, pártatlanságot vártam ugyanis. kötve hiszem hogy a mostani vezetés nem volt benne a témában, nem véletlen hogy polt-handó-féle igazságszolgáltatás mellett is mindent megúsznak a hunvald-féle söpredékek.

hatvanics 2014.08.12. 21:46:05

Na, kedves bundula látom újabb álnév került a listára! :) Mivel a blog írójaként látod az e-mail címemet, látod azt is, hogy az én nevem legalább valódi...
Szánalmas magyarázkodás ez is! Székely Imola hőscincér? Ő legalább meri vállalni a nevét.
Milyen szánalmas az a figura aki rejtett személyiség mögé bújva mer köpködni és feneket nyalni, bár kétségtelen, komoly teljesítménynek tűnik!
Ha már "függetlennek" próbálsz látszani legalább ne ossz meg olyan információkat amelyekhez csak egy belsős fideszes fér hozzá... Nem is szánalmas ez már, hanem szerencsétlen, ügyetlen de hát ez az exek sorsa :)
De hátha van itt olyan akit a tények érdekelnek. Ezen ingatlanok eladását a jelenlegi testületből csak Bundula Csaba és Hassay Zsófia szavazta meg, és azt is néhány nappal a 2002-es önkormányzati választások előtt szintén ők, hogy jelzálogot lehessen az ingatlanokra bejegyezni! Kicsiex, nem kellett volna inkább csöndben maradni?
Még egy tény: semmi közöm a 6ker.blog-hoz, de hívd fel rá más figyelmét is, úgy tűnik érdemes...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.08.13. 06:56:22

Tudomásom szerint az Andrássy úti villák körüli mutyiban több kerület is benne volt és mindkét oldal érintett, bár az első újsághírekben megszellőztetett nevek közül végül érdekes módon csak egyik oldalról ültek a vádlottak padjára...

nu pagagyí 2014.08.13. 08:30:59

Tisztességes árat köztulajdonért nálunk még nem fizetett senki. Ezen tehát nem akadnék ki. Furcsállom viszont, hogy a trafik- és földmutyikban, valamint a hatalmi eszközökkel történő kifosztásban jeleskedő fideszes maffia képviselője észrevételeket tesz a korábbi maffia módszereit illetően.

Sugár.út 2014.08.13. 09:11:36

@hatvanics:
Úgy látom Hatvani elvtárs megvacsorázott és belekezdett a kisstílű, pitiáner, bennfentes, a magánéletet idióta utalgatásokkal belekavaró, a kutyát sem érdeklő fröcsögésébe. Qrvára nem vagyok Bundula. Nagyon nem. Visszakéredzkednék anyámba, ha életemben csak egyszer is olyan bumfordi és bunkó módon nyilvánulnék meg, mint ő.
Ennyit erről.
Viszont sokkal régebb óta van közöm Terézvároshoz, mint Hatvaninak és Bundulának együttvéve. Velük ellentétben még pénzt sem kapok érte.
Éppen ezért - és a birtokunkba lévő iratok alapján - én nyugodtan feltehetem a kérdést mindkét díszjancsinak:
Rendjén való-e az, hogy 2000-ben kötettetik egy - mindenki által megszavazott, jónak, előnyösnek titulált - szerződés C jelű céggel, amely megszerzi az összes engedélyt, munkára készen áll, majd jönnek a 2002-es önkormányzati választások és az új, szoci-szadesz vezetés bojkottálja a munkák elkezdését, keresi a "saját kutyája kölykét", nagy nehezen megtalálja, 2005-ben kiteszi C jelű céget a projektből, behozza a saját D jelű cégét, kötnek egy új, az önkormányzat (és a lakók!) számára hátrányos megállapodást, majd Hatvani elvtárs alpolgármestersége és Székely Imola kétkulacsos segédletével - teljes kussban - jelzálogot tetetnek a házra 2009-ben, amiről senki sem tud évekig? (Hasonló az Andrássy út 47-ben is az eljárása ezen éhenkórásznak).
Na, inkább erről próbálja felfrissíteni telezabált fejében (jó mélyen) megbújó minimális memóriáját, de ha nem sikerül, akkor a SUGÁRÚT blog következő írásában dokumentumokkal sietünk a segítségére - bár ezeket vádlottként az iratismertetés kapcsán nyilván már láthatta...
A Bumfordi Bundulával való bárminemű azonosítást pedig személyes, esztétikai és szellemi okokból is kikérem magamnak. Ha kell, szívesen adok vonalzót, hogy az önkormányzat férfi vécéjében azzal méregessék a kukijukat (és ne a testületi üléseken, mint ezt sokszor teszik), de a "ki a nagyobb kan" Csabák belháborúja ne alacsonyítsa le a sok száz terézvárosi feje fölül eljátszott ingatlanok tragikus történetét.
A terézvárosiak nevében kikérem magunknak. (Amúgy meg teljesen felesleges tagadni a 6ker blogot...)

Sugár.út 2014.08.13. 09:13:21

@nu pagagyí:
Fájdalom, de se maffia, se fideszes maffia (mintahogy szoci-balliberális, tocsikoló maffia) tagja sem vagyok.
Csak egyszerű terézvárosi. Aki nem vak.

An Dzsung Hvan 2014.08.13. 11:02:40

Mi köze is Székely Imolának a 6ker bloghoz? Sem a megjelent cikkben, sem az Index által készített videóban szó sem esik róla, szóval ezt azért megoszthatnád a bejegyzés szerzője a nagyérdeművel.

Izmos következtetésnek tűnik nekem, hogy ha valaki meg meri írni, hogy az önkormányzat Fideszes vezetői talán nem a legjobban, legkörültekintőbben járnak el a leégett házzal és annak lakóival kapcsolatban, akkor már rögtön köze is van ahhoz, hogy az önkormányzat korábbi vezetése elsíbolt havi 400 ezret valami Kft.-vel: )

Sugár.út 2014.08.13. 12:42:08

@An Dzsung Hvan:
Olvasni csak pontosan, szépen - hogy egy József Attila-parafrázist is csempésszek ide. Imola az index videóban valóban nem, ellenben a Hír Tv-ben és egyéb helyeken bőszen nyilatkozott. A káeftés szerződés meg azért furcsa, mert akkor éppen szekely.imola@terezvaros.hu e-mail címmel (mint ezt a legelső mellékletünk mutatja a blogban) az önkormányzatban dolgozott. Ugyanazért a munkáért - már ha végzett valamit - két helyről pénzt? S mindkettő közpénz? Ejnye, na, ez még Dél-Koreában sem dívik, még ha vissza is vonult az ember...
S kérdem én: miként lehetett volna egy ÉLETVESZÉLYES ÉPÜLET kapcsán körültekintőbben eljárni? Hagyni a lakókat a potyogó stukkók alatt mesekönyvekért visszaszaladgálni? Gyanítom, ha a média nem akart volna mindenáron szenzációt csinálni mások tragédiájából, akkor fele ekkora felhajtás sem lett volna. Csak éppen van egy-két magamutogató - vagy éppen pártérdeket szolgáló - figura, akinek a minél nagyobb káosz az érdeke.
Július 15-én az önkormányzat gondoskodott arról - miközben még lángolt a tető -, hogy legyen mindenkinek hol aludnia. Gyorssegélyt adtak. Hozzájárulnak max. 100.000 forint értékben az albérletekhez. Mit is kellett volna még csinálniuk egy olyan épület kapcsán, amely a Székely-Hatvani duó regnálása alatt kikerült az önkormányzati tulajdonból egy izraeli befektető cégéhez? Nos, mit is? Vagy ha keményen föllépnek, akkor meg jön a liberális kloákakórus a magántulajdon védelméről, meg a "szabadságról". Na, tessék már eldönteni végre, hogy mi is a baj.
Ugyanis az önkormányzat simán megtehette volna, hogy csak az önkormányzati lakások bérlőit helyezi el, a ház meg a műemlékfelügyelőséget e tekintetben képviselő Budapest Főváros Kormányhivatala (Pesti Imre), meg a pereskedés miatt magát még tulajdonosnak tartó és akként is viselkedő izraeli cégtulajdonos, no meg Székely Imola gondja-baja lett volna.
Megtehették volna, de nem tették. Szerintem előbb nyisd ki a vágott szemedet, kedves Hvan, aztán emeld piedesztálra bül-bül szavú Imolát.

An Dzsung Hvan 2014.08.13. 13:38:16

@Sugár.út: Vágott szeműzöl, liberális kloákakórusozol és egy kérdésből sikerül leszűrni azt, hogy "piedesztálra emelem" a hölgyet, ez most komoly? Nem hiszem, hogy ezek után komolyan lehet venni ezt a blogot. Ez nekem nem civil tempó: )

Még egyszer rákérdezek a biztonság kedvéért:

1) Miért gondolod, hogy a 6ker blog szocialista? Azért, mert kritikus a jelenlegi vezetéssel? Szerintem vagyunk egy páran nemszocialisták, akik nem elégedettek az utóbbi 4 év vezetésével (a passzivitással, a kerületi érdekek képviseletének hiányával a Fideszen belül Városliget-ügyben, a pártlapként működő Terézváros magazinnal és a nyugdíjasúsztatással (vö. Hassay Zsófia a Széchenyibe viszi a szépkorúakat, ezzel megnyitva a közpénzből indított kampányidőszakot; ), stb.).

2) Azt írod, hogy a "6ker.blog igyekszik a saját szarát [...] a jelenlegi terézvárosi vezetésre kenni egy olyan „közös képviselő” segédletével". Ezzel azt is feltételezed, hogy valami összefonódás van Székely Imola és a 6ker blog között. Ezt alá is kellene talán valamivel támasztani, nem?

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mit kellene tennie az önkormányzatnak: például választ adni arra a kérdésre, hogy miért nem zajlik látható munka fenn, miért egy statikus dolgozik a házon?

hatvanics 2014.08.13. 14:10:37

@Sugár.út:
Tényleg sosem gondoltam volna, hogy meg kell követnem Bundulát és most meg kell, mert ennyire még ő sem tapló, és lényegesen okosabbnak is tűnik mint Ön kedves Sugár.út!
Bundula Csaba megkövetlek, úgy tűnik tévedtem!
Mit is írt, szájhőscincér? Micsoda egy gyáva pondró, aki névtelenül gyaláz másokat?
Hol dolgozott az önkormányzatnál Székely Imola? Netán erről is van dokumentuma, vagy csak ezt a zseniális következtetést sikerült levonni az e-mail címből?
Micsoda egy rasszista barom aki azt hiszi, hogy a vágott szem nincs nyitva?
Az én tapasztalatom az, h Székely Imola az egyik legtapasztaltabb, hozzáértő kolléga volt az önkormányzatban, megjegyzem már előttünk, 2002 előtt is ott dolgozott, de hát a tények nem zavarják az látszik.
Micsoda barom aki azt hiszi hogy csak jelentéktelennek tűnő dolgokért - mesekönyv - akarhat visszamenni egy lakó, mi van ha a gyógyszereiért például?
Milyen Székely-Hatvani duó alatt került ki? 2002 előtti a döntés!
A 400e+áfa közpénzt emleget, megjegyzem más címen szerintem sosem kapott pénzt Székely Imola, gondolom azért sem meri vállalni önmagát mert fél a felelősségre vonástól. Szánalmas!
De az nem zavarja, hogy a veszélyelhárításra kiírt pályázatra meghívott 3 cég 118m 200m és 218m forintos ajánlatából hogyan lett 165.000.000 forintos győztes ajánlat? Ha már aggódik...
Pártérdeket szolgáló figura? Na hát Ön aztán nem rejti véka alá, hogy honnan kéne kihúznia ezt a nagyon bölcs fejét! :)
Ez pedig: "keményen föllépnek, akkor meg jön a liberális kloákakórus a magántulajdon védelméről, meg a "szabadságról"" ? mi a baj a magántulajdon védelmével meg a szabadsággal ember?! Én nem tartom magam liberálisnak, de ezek akkor is értékek, miért kell ezeket leköpni?!
A vonalzót, kérem adja át, mert kíváncsi vagyok egy ilyen zseniális elme tulajdonosára.
Ja és nem tagadnám a 6ker.blogot de semmi közöm hozzá, bár az kétségtelen, h mind olvasottságban mind színvonalában meghaladja az Önét, tán kérjen tőlük segítséget...

Monet. 2014.08.13. 14:23:44

Én csak felületesen ismerem az ügyet, de az számomra ennyiből is egyértelmű, hogy korábban valamit -finoman szólva is- nagyon nagyon elbaltáztak a kerület vezetői. Érdemes lenne megkapargatni a felszínt, pontosan minek is köszönhető, hogy ma, a politikai acsarkodás tort ülhet a világörökségi romok felett. Ami a jelenlegi vezetést illeti, a magyar bíróságok tempójából kiindulva el tudom képzelni, hogy egy ilyen szövevényes ügyet, ilyen rövid idő alatt nem tud megnyugtatóan rendezni a mostani polgármester, de a szükséges lépéseket megtette (szerződés felbontása, per stb.), őt én a legkevésbé kárhoztatnám a kialakult helyzetért.
süti beállítások módosítása