Sugárút

Tett és tető – köröndi megnyugvás, avagy Imola a kérdészivatarban

2014. november 26. - Sugár.út

 Jó hírek érkeztek a Köröndről… illetve pontosítanék, a többség számára érkeztek jó hírek, mert biztos vagyok benne, hogy bizonyos emberek, egyéni vagy közös képviselők most nem érzik olyan jól magukat. A tegnap megkezdődött az ideiglenes védőtető építése, a munka körülbelül nyolc hét alatt 100 millió forintból fog elkészülni, amelyet a kormány a Forster Központ közvetítésével finanszíroz. Ezután lehet elkezdeni a közművek visszacsatolását, majd a visszaköltözést, és a teljes helyreállítást. Szóval visszakanyarodva első mondatomhoz jó hír a károsultaknak, mert elhárult az életveszély, hamarosan visszaköltözhetnek. Jó hír a budapestieknek, turistáknak, mert megmenekül az Andrássy út képét meghatározó, gyönyörű műemléképület.

IMG_0555.JPG

Rossz hír viszont a köröndi tüzet Dunakesziről távcsővel néző Kiss Róbertnek, valamint az akkor éppen falatozó, „nehézsúlyú” szoci Hatvani Csabának – akinek speciel pont ez a választó körzete…–, mert a választásokat megelőzően pont ők próbáltak politikai tőkét kovácsolni ebből a tragédiából.  Az ő szerencsétlenségükre, de hál istennek a lakók szerencséjére az önkormányzat a lehető leggyorsabban és legméltányosabban járt el, az elenyésző (nem egészen 11%) tulajdoni hányada ellenére több mint 280 millió forintot (1:42 -nél) fordított az életveszély elhárításra és a károsultak segítésére, lakhatására. Nem mutogatott visszafelé, nem hisztizett, csendben tette a dolgát, amely visszaigazolást is nyert októberben.

Szintén rosszul érezheti magát most Székelyék lánya, Imola, aki a közösség képviselése helyett inkább mintha saját érdekeit képviselné, elterelve a figyelmet mulasztásairól. Mindenesetre feltűnően idegesen nyilatkozgat (2:16 -nál), nehezen találja a kiutat az általa előállított biztosítási útvesztőből. Nagyon remélem, hogy az elkövetkezendő, mindenre kiterjedő vizsgálatok nagyítóval nézik végig Imola tevékenységét, vagy nem tevékenységét, mert, ha egy közös képviselő becsületesen teszi a dolgát, ilyen eset nem fordulhat elő.

Imola feje fölé most az általa sokat szapult önkormányzat emelt tetőt. De vajon ki fog akkor segíteni neki a zivatarban, amikor a károsult lakók egyszer csak megkérdezik tőle: Imola drága, mi is van abban a biztosításban?

IMG_0544.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://sugarut.blog.hu/api/trackback/id/tr166935707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása